Met een frisse online marketing strategie & helder advies kom je vooruit!

Laat online voor jou werken

online marketing advies en strategie afbeelding

De voordelen van Online Marketing Strategie

Weet je niet zeker of je de gewenste doelgroep bereikt? Lijken je online marketing inspanningen weinig op te leveren? Weet je niet waar je moet beginnen in de talloze mogelijkheden van online marketing? Fresh Finds helpt je!

Waarom is een online marketing strategie zo belangrijk?

Eigenlijk zou ieder bedrijf een duidelijke online marketing strategie moeten hebben. Zonder een heldere strategie loop je het risico met losse flodders te schieten. Je hoopt dat je investering en moeite iets op gaat leveren, maar het blijft giswerk.

De wereld van de online marketing is zo breed dat je snel het overzicht verliest. Welke kanalen en instrumenten passen er bij jouw bedrijf en welke ga je gebruiken? Je strategie is continue onderhevig aan bijschaven en aanpassen, om zo de best mogelijke resultaten te behalen.

In je strategie leg je vast hoe je jouw ideale doelgroep gaat bereiken en met welke marketing instrumenten je dit gaat doen. Om een goed doordachte strategie vast te stellen heb je een duidelijk beeld nodig van je missie, visie en doelstellingen van je bedrijf.

Hoe stel je een heldere online marketing strategie op?

Zoals gezegd moet je marketing strategie aansluiten bij je visie, missie en doelstellingen. Allereerst leg je jouw ideale doelgroep vast. Hoe en wanneer kun je deze het beste bereiken en overtuig je ze  om klant te worden?
Vervolgens kijk je met welke mediakanalen je het beste jouw campagne kunt laten draaien; word het een Facebook advertentie, blogpost, nieuwbrief of een combinatie van meerdere middelen? Vergeet vooral je website niet!

Hierna kijk je waarmee je de campagne het beste aan je doelgroep kunt presenteren; welke content is geschikt en overtuigd jouw potentiële klant? Denk aan scherpe teksten, spraakmakende afbeeldingen en andere content.
Je kunt strategieën vastleggen voor kortlopende acties maar ook voor bijvoorbeeld langlopende branding campagnes.

Ook meer structuur en een frisse strategie voor een doeltreffende online marketing?

Fresh Finds gaat je hierbij helpen. Een kennismaking en een gedegen analyse is het startpunt. Ik stel een frisse strategie en passend advies voor je op, geheel op maat en gebaseerd op jouw bedrijfsvisie en doelstellingen. Laat Fresh Finds je helpen; door direct aan de slag te gaan met het toepassen van de strategie op de gekozen kanalen. Liever alleen advies en bijsturing waar nodig? Ook dit is natuurlijk mogelijk.

Zo gaan we voor een frisse focus

In het volgende schema zie je de stappen die er gezet gaan worden om jou vooruit te helpen. Een helder werkplan zodat je weet wat je kunt verwachten tijdens het proces.

01

Kennismaking & jouw verhaal. Wat is visie, missie en het grootste doel van jouw bedrijf?

02

Doelgroepen analyse; wie is jouw ideale klant en hoe gaan we die overtuigen?

03

Website analyse & bepalen van marketing kanalen; waar bereiken we de doelgroep?

04

Marketing strategie + advies; campagnes opstellen en planning

05

Uitvoering werkzaamheden & advies

06

Heldere rapportages van de resultaten

Klaar voor een frisse focus en een heldere strategie?